God start...

HUSK, at der er indkodet i børn fra naturens hånd, at de skal gøre, hvad de kan for at få mor eller far til at blive. At barnet græder betyder ikke, at barnet nu får traumer eller er rigtig ulykkeligt. 

De fleste forældre ser med en hvis uro frem til at skulle aflevere deres barn i vuggestuen, dagplejen/institutionen. I mange tilfælde er det første gang barnet skal være væk fra deres trygge base i hjemmet og passes af andre i længere tid. I forældre  må nu give slip på barnet og overlade det til mennesker i ikke kender særligt godt. Stol på jeres dagplejer, der har rigtig mange års erfaring også med indkøring af nye børn, tillid er vigtigt, de små poder aflæser nemlig  alt og kan mærke hvis mor og far er utrygge ved afleveringen, som så kan gøre det hele meget sværere. 

En indkøring indbefatter ikke kun barnet, men også forældrene, ja mor og far "starter" også i dagplejen.Smiler stort

Det første farvel er altid svært. sæt derfor god tid af til indkøringen. Det er helt normalt at barnet reagerer med gråd og fortvivlelse i starten, det ved jo endnu ikke at mor og far kommer tilbage igen og henter det. Et godt råd : Gå når du har besluttet dig - også selv om dit barn er ked af det, jo længere du trækker det ud jo mere fortvivler barnet. Oftest stopper gråden så snart forældrene er ude af syne. Hvis barnet bliver ked af det fordi det har opdaget i skal gå bør afleveringen være kort så barnet ikke kommer i tvivl om jeres hensigter, lad være med at gå tilbage, det forstår barnet ikke.