Nyttig information / Brochure

Hygge og masser af sjov og ballade 😍

Velkommen til Vuggeriet Sønderborg - Troldrikken

Den lille kærlige og hyggelige dagpleje hvor tryghed og genkendelighed er nøgleordene - kun 3 små børn i hver gruppe, så der er masser af tid og overskud til hvert lille individ.  

Der tages kun børn ind i dagplejen der skal blive her til børnehavestart når barnet fylder 2 år og 9 måneder. ( står i kontrakt mellem dagplejer og forældre )

Kurser 2018 :  Fornyet førstehjælpskursus for småbørn, både Hans og susanne deltager...

kursus i at styrke børns selværd : Susanne, er på begyndt januar 2018 Waou

 

Regler, forsikringer mm.

I dagplejen har vi et regelsæt som i også kan se her nedenunder, reglerne gælder naturligvis for alle... og er bl.a. lavet for at mindske smitte ved sygdom eller jeg f.eks. ikke skal afsted til tandlæge, læge, fysioterapi, øjenlæge midt i pasningstiden, så i hver gang bliver nødtil at hente jeres barn før i har fri fra arbejde.

 

Pris : 8000 kr. til børnepasser år 2018

 

Tilskud til jer fra kommunen :   5949 kr pr. måned

Egenbataling :

 

Betaling : Der indbetales hver måned år 2018 på min konto 8000 kr. Pengene skal være på min konto den sidste hverdag i måneden ellers kan jeg nægte at passe jeres barn. Man kan betale med mobilepay på 60612587, hvis banken ikke har nået det til tiden. Ved gentagne for sent betaling kan jeg opsige kontrakten fra dag til anden. Der betales forud alle årets 12 måneder også under ferie og sygdom.

Husk, Giv besked : Hvis andre end jer selv henter jeres barn ! giv mig også besked, hvis i får nye telefonnumre eller måske ny adresse...

 

Sygdom : Jeg modtager ikke syge børn i dagplejen. Et barn der får panodil inden det skal afsted er syg og modtages ikke. Et sygt barn hører hjemme hos mor og far, hvor det er i de trygge og vante rolige omgivelser, HUSK mor og far er de bedste i verden især når man er syg. Barnet må komme i dagpleje igen når det har haft en feberfri dag derhjemme og er rask nok til  at kunne følge med i dagplejens hverdag, uden at kræve ekstra pasning / pleje.

Har barnet feber 38 grader eller derover kontakter jeg jer så i kan hente barnet. Temperaturstigninger hos børn kan komme meget hurtigt med risiko for feberkramper. Et ansvar jeg ikke kan stå med alene, da jeg skal tilgodese de andre børn i dagplejen. Husk at raskmelde barnet før det møder igen !

Jeg fralægger mig al ansm.var for et barn der har fået panodil inden det kommer om morgenen. Giv aldrig barnet panodil om morgenen inden i skal afsted. Et barn der får panodil er, ikke rask og skal derfor blive hjemme. panodil / smertestillende kan sløre over andre alvorlige sygdomme og give indre blødninger, hvis f. eks. barnet skulle være uheldig og falde og slå hovedet eller andet. 

 

Dagplejen følger vi  www.sundhedsstyrelsen.dk  for børn  dog modtager jeg ikke børn med øjenbetændelse hverken af den ene eller anden art, hvis der er puds i øjnene, det smitter helt vildt. Barnet modtages ikke før det har været i behandling i to døgn og alt puds er væk også selv om lægen har sagt at barnet gerne må komme herhen, det er ikke lægen der afgør det, da jeg har et ansvar overfor de andre børn og forældre i dagplejen som helst skal undgå smitte faren.

Åbningstider : Åbningstiderne er individuelle. Bliver tilrettelagt efter forældres behov og den børnegruppe jeg har pt.  Der er åben inden for tidsrummet fra  kl. 6.30 - 15.15 eller efter aftale mandag- torsdag og fredag lukkes kl. 15.00. har man før fri hentes barnet. For de nye forældre der starter op i 2018 er der åben fra 7.30-15.15 mandag-torsdag og fredag lukkes kl. 15.00 

 

Forsikring : Hvis dit barns legetøj eller andet går istykker eller forsvinder har dagplejen ingen erstatningspligt. Skulle dit barn forvolde skade på sig selv eller andre børn, er det din egen ansvars -ulykkeforsikring der skal dække det. Så tjek at du har en ullykesforsikring på dit barn.

Aflevering / hentning : De tider i giver mig skal overholdes, da jeg tilrettelægger mine lægebesøg, fysioterapi mm. efter dette. Hvis jeg må aflyse et sådant besøg kommer jeg til at betale for en behandling jeg ikke har fået.

Ferie : Jeg planlægger min ferie ca. 1 år af gangen og der vil hænge en ferie kalender i dagplejeværelset. I vil også få en udleveret. Det er vigtigt, at i selv holder styr på hvornår dagplejen er lukket, men er du i tvivl, spørg mig !

Udmeldelse : Der er 2 måneders opsigelsesvarsel- man skriver under på at barnet går her i dagplejen til det fylder 2 år og 9 måneder,  hvor det skal videre til børnehaven. Husk at i selv skal kontakte kommunen for en børnehaveplads.

Misligholdt kontrakt : Overholdes kontrakten ikke kan børnepasser opsige den fra dag til anden.

Kost : Der serveres sund og varieret kost. Der tilbydes  2- 4 måltider om dagen. 2 gange i ugen serveres der varm mad. Børnene får frugt og grønt hver dag. Der serveres mælk til måltiderne og vand resten af dagen. Der serveres morgenmad til de børn der kommer tidligt indtil kl. 7.30. Det er vigtigt at måltiderne bliver så hyggelige som muligt, derfor lærer børnene også at de skal blive siddende stille og roligt mens der spiser, de lærer at holde bordskik, det forventes at forældre fortsætter med det derhjemme ellers er arbejdet i dagplejen spildt Hjerte

spisebordet og lege titte bøh, mens de spiser. VinkerSmiler stort 

Special kost medbringes til barnet hjemmefra...

Barnets rygsæk - Medbring : skiftetøj og fodtøj tilpasset vejrforholdene og tøj der gerne må blive snavset, da vi er meget ude eller laver kreative ting, hvor tøjet kan blive snavset også. Undertøj, hjemmesko, gumistøvler, regntøj, bleer, sut hvis barnet bruger det evt. en lille bamse barnet føler sig tryg ved. HUSK, at sæt navn i alt tøj, overtøj, sko, støvler, huer og handsker. 

Ud i det blå : Forældre skriver under på at jeg må cykle med jeres barn, barnet har hjelm på og er naturligvis spændt fast med godkendt sele.

Middagslur : Børnene lægges til at sove ca. kl. 11.30 og får lov til at sove til de vågner af sig selv. Jeg vækker ikke børnene medmindre vi aftaler det, hvis det f.eks. skal til læge. I tidsrummet fra 11.30 til kl. 14.30 er det stilletid-sovetid, så jeg vil helst at børnene ikke bliver hentet før kl. 14.30, hvis dette kan lade sig gøre Smiler De helt små børn får en formiddagslur, hvis det viser sig behov for det. 

Videofilm / billeder bliver kun lagt på facebook side og min hjemmeside, hvis forældræne har givet lov og skrevet under på det i kontrakten.0/8.30 tiden.